Moja praksa u Krugovima

Last modified date

Bok! Ja sam Helena, trenutno studentica sociologije na diplomskom studiju na Filozofskom i praktikantica u Krugovima. Moja priča s praksom je počela tako da sam preko službenog studentskog maila dobila obavijest da je Inicijativa mladih za ljudska prava objavila poziv na prijavu u program prakse u civilnom društvu.

U pozivu je bilo objašnjeno da će program omogućiti mentorsku potporu i 80-satnu praksu koja će pokriti različita područja rada što me veoma zainteresiralo. Tijekom studija  sam imala samo teorijske i metodološke predmete bez prakse, pa mi se ovo učinilo kao odlična prilika za usvajanje konkretnih znanja i vještina. U prijavi sam morala odgovoriti na razna pitanja, kao što su; koja je moja motivacija za prijavu, što najviše želim naučiti i u kojoj udruzi bih htjela obavljati program prakse. Ponuda udruga je bila raznolika pa sam na temelju svojih preferencija odabrala par najzanimljivijih. Najviše me zanimalo područje projektnog menadžmenta i organizacije edukacija.

U Krugovima sam dobila priliku naučiti sve što me je zanimalo, od pitanja kako osnovati udrugu pa sve do praćenja i sudjelovanja u pisanju projekta. Hvala mojoj mentorici Ramoni koja je imala puno strpljenja i razumijevanja da mi sve objasni. Oduvijek me zanimao rad s mladim ljudima, a na ovoj praksi sam napokon dobila tu priliku. Tijekom prakse sam radila na različitim projektima koji se bave temom mladih i to me motiviralo na daljnje razvijanje u tom smjeru. Kolegice u Krugovima su veoma drage, uvijek spremne pomoći i odgovoriti na sva moja pitanja i nejasnoće. U Krugovima sam se uvijek osjećala dobrodošlo i ugodno. Jako mi je drago što me je Inicijativa mladih za ljudska prava izabrala i omogućila ovaj program prakse u civilnom društvu. Ovo je super prilika za sve mlade ljude te se nadam da će ih biti sve više.

admin