Last modified date

Nakon nekoliko godina rada u LGBT+ aktivizmu, poželela sam da proširim svoje delovanje i počnem nešto drugačije. Znala sam da želim da nastavim u tom tonu, te me privukao ESS program.

Prvi korak ka tome je bio odlazak na portal europa.eu i istraživanje o projektima na kojima bih želela da volontiram. Među par zanimljivih projekata, našao se i projekat organizacije Krugovi. To je bilo nešto što me odmah privuklo, s obzirom na to da tako nešto nisam imala ranije priliku da radim i činilo mi se kao pravi izazov za mene. Osim samog projekta, želja mi je bila da ostanem blizu Bosne i Hercegovine, a Hrvatska se činila kao pravi izbor, jer je i dalje bila nešto novo, a dovoljno slično.


Nakon toga je usledilo slanje CV-a i upita sending organizaciji, te online intervju. Nakon samog intervjua, želja za volontiranjem na ovom projektu se još više povećala. Što se datum početka projekta više približavao, ja sam bila sve uzbuđenija. To je bio i period pripreme dokumentacije, stajanja u redovima i pakiranja, što je činilo ceo proces stvarnijim.

Prvi jači osećaj za stvarnost bio je kada sam stigla u stan, a potom upoznala svoje cimere Daniela koji je iz Hrvatske, Kristinu koja je iz Bosne, kao i ja i Kursat koji je najrazličitiji od nas jer je iz Turske.

Mesec dana kasnije, želja za radom sa Krugovima nije splasnula. Svakog dana upoznajem nove ljude, nove priče i nova iskustva, za koja verujem da će mi pomoći da na kraju upoznam i mnogo toga o sebi, odnosno da se još više razvijem.

admin