Moje prvo radno iskustvo – rad u Krugovima

Last modified date

Već s prvim dolaskom u Krugove, osjetila sam veliku dobrodošlicu, želju za uključivanjem – kako od svoje strane – tako i od strane stručnog tima, inspiraciju i motivaciju.

Prije samog početka rada u Centru Krugovi, upoznala sam se s najvažnijom dokumentacijom, odnosno pravilnicima o radu, etičkim kodeksima, protokolima, evidencijama i ostalim. Tim je organizirao sastanke na kojima smo se međusobno upoznali, ali i s radom udruga, a pobliže radom ove udruge.

Kako bih uopće shvaćala taj široki spektar pojma „udruga“, prošla sam kroz broje edukacije i stekla certifikate. Tako, slušala sam o tome što je to projektni i krizni menadžment, kako raditi s ranjivim skupinama, djecom i mladima. Upoznata sam s time zašto je važno sudjelovati na supervizijama i što su one uopće te na kakve se konferencije i seminare mogu uključivati.

Nakon upoznavanja i otkrivanja mojih područja interesa te kompetencija, radili smo na tome da me usmjerimo u projekte koji će mi omogućiti profesionalni rast i razvoj, a Krugovima i korisnicima opću dobrobit. Potpisala sam ugovor o radu i uključena sam u projekte na kojima radim kao izvoditelj aktivnosti. Pobliže, s ranjivim skupinama provodim tele-care savjetodavnu podršku, izvodim radionice s djecom u školi za prevenciju nasilja te organiziram online edukacije za mlade u svrhu jačanja profesionalnih vještina u potrazi za zaposlenjem. Svoje obaveze i izvršavanje istih redovito upisujem u evidenciju rada kako bih  sama, a i ostatak tima mogao što učinkovitije pratiti moje rokove i zadatke. Također, dodijeljena mi je mentorica kojoj se uvijek mogu obratiti kada imam nekih nedoumica ili mi je jednostavno potrebno malo usmjeravanja i podrške. Na timskim supervizijama s vanjskim stručnjacima zajedno s ostatkom tima iznosim svoje viđenje, mišljenje i iskustva vezana za rad u Krugovima.  Na supervizijama i sastancima unutar tima također iznosim kako i što radim te probleme s kojima se susrećem. Tu nailazim na podršku, razumijevanje i adekvatno vođenje koje mi olakšava nastavak izvođenja raznih aktivnosti.

Trenutno sam, između ostaloga, uključena u pisanje novih projekata i praćenje natječaja kako bi mi se osigurao nastavak rada u Centru Krugovi. Kroz pojedine projekte, za prvu ruku, izrađen je individualni plan zapošljavanja kroz određeni vremenski period. Dodatno dobivam podršku za profesionalno usmjeravanje unutar i izvan radnog vremena, kako bih što više ojačavala svoje kapacitete i potencijale. Sve iskustvo u Centru Krugovi daje veliko bogatstvo mom životopisu, životnom i poslovnom iskustvu. Veselim se svemu što ću tek naučiti.

Lucija Hajduković

admin